در حال نمایش 5 نتیجه

قالب سازی یکی از مهم‌ترین صنایعی است که می‌تواند روی تمامی صنایع تاثیرگذار باشد. بیشتر دستگاه‌های صنعتی دارای قالب‌هایی هستند که به کمک آن‌ها می‌توانند محصولات زیادی را تولید کنند. حالا فرض کنید این قالب مشکل داشته باشد؛ در این صورت تمامی محصولاتی که با آن ساخته می‌شوند نیز مشکل خواهند داشت. به همین دلیل است که صنعت قالب سازی از اهمیت بالایی برخوردار است.

البته باید به این نکته اشاره کنیم که برای برخی از صنایع این دقت می‌تواند کمتر باشد و تلرانسی را برای آن در نظر گرفت ولی در مقابل نیز برای برخی از قطعات نمی‌توان حتی به اندازه 0.005 درصد نیز خطا داشت چرا که ممکن است علاوه بر خسارت مالی، خسارت جانی نیز وارد کنند.

اگر بخواهیم یکی از مهم‌ترین قطعات در قالب سازی را به شما معرفی کنیم، می‌توان به کفشک فولادی اشاره کرد. در این مطلب تصمیم داریم تا شما را به صورت کامل با کفشک فولادی آشنا کنیم.

کفشک فولادی چیست؟

مهم‌ترین قطعه در دستگاه‌های قالب سازی، کفشک فولادی است. برخی از قطعات در هر دستگاهی وجود دارند که به سایر قسمت‌ها کمک می‌کنند و در صورت نبودن آن، عملا دستگاه از کار خواهد افتاد. کفشک فولادی دقیقا همچنین قطعه‌ای است و به همین دلیل از آن به عنوان قطعه بنیادی یاد می‌کنند.

این قطعه از دو صفحه فولادی موازی تشکیل شده است که به وسیله تعدادی میله راهنما به یکدیگر متصل می‌شوند. روی این صفحات سایر قطعات مانند سنبه و ماتریس نصب می‌شوند و به همین دلیل است که با نبودن آن دیگر دستگاه کار نمی‌کند.

این دستگاه باید به عنوان اصلی‌ترین وظیفه‌ای که دارند، یک صفحه یکنواخت را ایجاد کنند تا بقیه اجزا به خوبی حرکت کرده و کار خود را انجام دهند. کفشک فولادی از دو صفحه موزای در بالا و پایین ساخته می‌شوند. البته در مواردی این تعداد از صفحات به سه عدد افزایش پیدا خواهد کرد ولی این شرایط خیلی کم پیش می‌آید.

در کفشک فولادی که دارای دو صفحه می‌باشد، صفحه پایینی ثابت بوده و صفحه بالایی با اتصال به رام پرس یا فک متحرک دستگاه، حرکت می‌کند. برای اینکه موازی بودن این دو صفحه در حین حرکت از بین نرود، از میله‌های راهنما استفاده می‌شود. این میله‌ها روی صفحه ثابت یا پایینی نصب می‌شوند و در مقابل، بوش‌ها روی صفحه بالایی یا متحرک تعبیه می‌شوند. با قرار گرفتن میله‌ها در بوش‌ها می‌توانید مطئن باشید که حرکت موازی حفظ خواهد شد.

این دو صفحه بسته به کاربری که دارند و قالبی که می‌سازند، می‌توانند به دو شکل مستطیل یا دایره ساخته شوند. نکته دیگری که باید به شما بگوییم این است که جایی که میله‌های راهنما قرار می‌گیرند خیلی مهم است و هر چه کمتر باشند بهتر است. این میله‌های قسمتی از سطح مفید کفشک فولادی را درگیر خواهند کرد و به همین دلیل سازندگان آن‌ها تلاش می‌کنند تا تعداد این میله‌ها را تا حد امکان کاهش دهند.

البته در برخی از مواقع تمامی میله‌ها را خارج از سطح مفید صفحه پایینی قرار می‌دهند تا هیچ مشکلی پیش نیامده و چهارچوب کفشک به هم نخورد.

دلیل استفاده از کفشک فولادی

قبل از هر چیزی باید به این نکته اشاره کنیم که کفشک از نظر جنس به دو دسته فولادی و چدنی تقسیم می‌شود و کارایی هر کدام متفاوت می‌باشد. باید به این موضوع اشاره کنیم که کفشک‌ها تحت فشار بالایی قرار می‌گیرند و این می‌تواند باعث شود که صفحات کفشک دچار مشکل شوند.

اینجاست که تفاوت کفشک فولادی و چدنی مشخص خواهد شد. اگر شما در دستگاه خود از کفشک چدنی استفاده کنید در جا خواهد شکست و این موضوع باعث می‌شود تا شما متوجه مشکل پیش آمده شوید و آن را تعویض کنید. حالا اگر جنس صفحات شما فولادی باشد، فقط انحنا برمی‌دارد و در این شرایط ممکن است این مشکل به وجود بیاید که متصدی دستگاه متوجه انحنای آن نشده و قالب‌های خرابی را بسازد. این می‌تواند خسارت خیلی بزرگی را به وجود بیاورد.

ولی دلیلی که باعث می‌شود از کفشک فولادی استفاده شود این است که قیمت پایین‌تری داشته و مقرون به صرفه‌تر است. در این شرایط شما می‌توانید با کمی دقت بیشتر از کفشک فولادی استفاده کنید یا حتی در ساخت قالب‌هایی از آن استفاده شود که شرایط راحت‌تری داشته یا دقت زیادی نیاز ندارند.

چگونه باید از کفشک فولادی استفاده کنیم؟

حالا که با انواع کفشک و کاربرد آن آشنا شدید بهتر است طرز کار آن را به شما معرفی کنیم. در همین ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که هیچ استاندارد خاصی برای ساخت و استفاده از کفشک وجود ندارد و هر سازنده با توجه به محصولی که قصد دارد با آن تولید کند، اندازه و شکل هندسی را انتخاب می‌کند.

مواردی که باید در ابتدا آن را تعیین کنید، مساحت مفیدی که به آن نیاز دارید، میزان نیروهای جانبی و تناژ پرس دیگر مواردی است که باید در این مرحله تعین شده و دقیقا مشخص شوند. بعد از اینکه این موارد را مشخص کردید باید به کاتالوگ سازندگان مراجعه کرده و بهترین کفشک فولادی را انتخاب نمایید.

باید این نکته را بیان کنیم که در بیشتر مواقع کاتالوگ سازندگان خیلی مورد استفاده قرار نگرفته و طراح می‌تواند تنها با اکتفا به مساحت مفید مورد نیاز، کفشک را ساخته و تحویل دهد.

بعد از این مرحله باید سراغ نوع بوش و میله راهنما برویم. این خیلی مهم است که چه نوع میله‌ای انتخاب کرده و آن را در چه قسمتی قرار می‌دهیم. اگر این مرحله به درستی طراحی نشود، حرکت موازی صفحات کفشک به درستی انجام نشده و در نهایت قالب ساخته شده درست نخواهد بود.

در آخر نیز باید در رابطه با بهترین طراحی کفشک این موضوع را بیان کنیم که بهترین طراحی گزینه‌ای می‌باشد که در آن فضای مفید در نظر گرفته شده به اندازه 15 الی 30 درصد بیشتر از نیاز واقعی باشد. در این شرایط اگر در روند ساخت به این نتیجه رسیدید که قطعه جدیدی باید اضافه شود یا شکل سنبه و ماتریس نیاز به تغییر دارد، دیگر نیازی به تغییر کفشک فولادی نبوده و می‌توانید روی همان کار کنید. به این فکر کنید که احتمال تغییرات همیشه وجود خواهد داشت.